Radionica : Obrazovanjem nastavnika u borbi protiv nasilnog ekstremizma u Bujanovcu

postavio Milan Kurucić, 14.03.2018.

U četvrtak, 14. februara 2018. godine održali smo drugu radionicu sa prosvetnim radnicima/ama u Bujanovcu na kojoj je predstavljen Uneskov Vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma.


Nasilni ekstremizam i sile radikalizacije koje stoje u njegovoj osnovi predstavljaju neke od najprisutnijih izazova modernog vremena. Iako nasilni ekstremizam nije ograničen na određeno godište, pol, grupu ili zajednicu, mladi ljudi naročito su izloženi porukama nasilnih ekstremista i terorističkih organizacija. 

Budući da se suočavaju s takvim pretnjama, mladima je potrebno pružiti mogućnost da blagovremeno uče kako bi usvojili znanja, stekli veštine i prihvatili odgovarajuće stavove koji će im pomoći da se odupru takvoj propagandi. Te kompetencije moguće je izgraditi uz pomoć samouverenih, dobro pripremljenih i uvažavanih nastavnika, koji su u stalnom kontaktu s mladima.

Radionica je organizovana u okviru projekta "Aktivni mladi za bezbednu zajednicu" čiju realizaciju je podržala Misija OEBS-a u Srbiji i Ambasada Velike Britanije.
 

Akademska inicijativa FORUM10.org.rs 

Sva prava zadržana (c) 2017.  / Akademska inicijativa FORUM10.org.rs / office@forum10.org.rs   /   CODE BY Milan Kurucić   /