Aktuelnosti

Debata : „Mediji i javni interes građana i građanki u Sandžaku“

Debata : „Mediji i javni interes građana i građanki u Sandžaku“

Akademska inicijativa ”Forum 10” organizovala je debatu o temi ”Mediji i javni interes građana i građanki u Sandžaku”. To je prva u nizu planiranih debata, koje se ralizuju u okviru projekta Lokalna platforma za dijalog, a uz finansijsku podršku Ambasade Švajcarske u Srbiji. O aktuelnoj situaciji u medijima danas govorili su predstavnici Radio-televizije Novi Pazar, TV Jedinstvo i TV Tutin.

Istraživanja pokazuju da je protekla 2016. ocenjena kao najlošija u poslednjih 15 godina, kada je u pitanju stanje u medijima. I učesnici ove debate, koja odražava medijsku sliku Novog Pazara i Sandžaka, saglasni su da je privatizacija obavljena prebrzo i da uglavnom nije ispunila očekivanja, te da se nedovoljno sredstva izdvaja za projektno finansiranje medija. Najveći deo sredstava iz gradskog budžeta dobija Radio televizija Novi Pazar. Na novinarsko pitanje da li je ta TV produžena ruka vlasti direktor Denis Mavrić odgovara da TV Novi Pazar funkcioniše kao servis građana.

Na debati su govorili :

– Fahrudin Kladničanin, Akademska inicijativa „Forum 10“
– Denis Mavrić, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Novi Pazar,
– Amir Numanović, direktor i glavni i odgovorni urednik Sandžačke TV mreže ( TV Tutin )
– Enes Radetinac, glavni i odgovorni urednik TV Jedinstvo

Debata je organizovana u okviru projekta „Lokalna platforma za dijalog“ koji je podržan od strane Ambasade Švajcarske u Republici Srbiji i u Crnoj Gori.