Aktuelnosti

Radionica : Predstavljen Uneskov vodič o sprečavanju nasilnog ekstremizma prosvetnim radnicima/cama u Nišu

Radionica : Predstavljen Uneskov vodič o sprečavanju nasilnog ekstremizma prosvetnim radnicima/cama u Nišu

U sredu, 13. februara 2018. godine održali smo prvu radionicu sa prosvetnim radnicima/ama na kojoj je predstavljen Uneskov Vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma.

Nasilni ekstremizam i sile radikalizacije koje stoje u njegovoj osnovi predstavljaju neke od najprisutnijih izazova modernog vremena. Iako nasilni ekstremizam nije ograničen na određeno godište, pol, grupu ili zajednicu, mladi ljudi naročito su izloženi porukama nasilnih ekstremista i terorističkih organizacija.

Budući da se suočavaju s takvim pretnjama, mladima je potrebno pružiti mogućnost da blagovremeno uče kako bi usvojili znanja, stekli veštine i prihvatili odgovarajuće stavove koji će im pomoći da se odupru takvoj propagandi. Te kompetencije moguće je izgraditi uz pomoć samouverenih, dobro pripremljenih i uvažavanih nastavnika, koji su u stalnom kontaktu s mladima.

Radionica je organizovana u okviru projekta “Aktivni mladi za bezbednu zajednicu” čiju realizaciju je podržala Misija OEBS-a u Srbiji i Ambasada Velike Britanije.