Aktuelnosti

Prijavni formular: „ONLAJN ŽENSKE STUDIJE“

Prijavni formular: „ONLAJN ŽENSKE STUDIJE“

Akademska inicijativa „Forum 10“ u saradnji sa udruženjem „Ženske studije i istraživanja“ objavljuje poziv za učešće u programu „Onlajn ženske studije“ (Online Women’s Study Program).

O PROGRAMU

Ženske studije su visokoškolski interdisciplinarni obrazovni program namenjen svima koji se na bilo koji način bave (ili žele da se bave) odnosom roda, pola i drugih povezanih društvenih fenomena. U Srbiji program postoji od 1992. godine, a sada je po prvi put u onlajn formi dostupan polaznicima i polaznicama iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Raške i Kraljeva.

Opšti cilj programa „Onlajn ženske studije“ je podrška i poboljšanje teorijskih modela koji afirmišu razlike i mogućnosti otpora, političkog delovanja protiv društvenih praksi diskriminacije i isključenosti, kao i unapređenje feminističke metodologije sa posebnim fokusom na razvoj kritičkog mišljenja i razumevanja ljudskih i prava žena.
Kurs podrazumeva intenzivan program onlajn predavanja i diskusija koji će biti realizovan tokom 5 radnih subota u novembru i decembru 2020. godine.

Program će započeti uvodnim predavanjem koje će biti održano u subotu, 7. novembra 2020. godine.

Celokupan program će biti realizovan onlajn preko ZOOM platforme.

PRIJAVLJIVANJE

Poziv za učešće u programu je otvoren za 20 aktivista/aktivistkinja, predstavnika/predstavnica organizacija civilnog društva, političkih partija, akademske zajednice, studenata/studentkinja, novinara/novinarki i svih drugih kojima je ova vrsta obrazovanja korisna.

Prijavljivanje za učešće u programu vrši se popunjavanjem formulara za prijavu najkasnije do 4. novembra 2020. godine.

Kandidati/kandidatkinje koji budu odabrani za učešće u programu o tome će biti obavešteni najkasnije do 6. novembra 2020. godine.

Pohađanje programa za odabrane kandidate/kandidatkinje je besplatno.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem e-maila forum10@hotmail.rs ili na telefon 0642189137. Osoba za kontakt je Fahrudin Kladničanin.

Program „Onlajn ženske studije“ podržava Ambasada Švedske u Srbiji.

PRIJAVNI FORMULAR >>>